admin

/admin

About admin

This author has not yet filled in any details.
So far admin has created 7 blog entries.

Programi i trajnimit “Standartet e Raportimit Financiar bazuar ne SKK, SNK dhe Menaxhimi i Aseteve Fikse”

2019-09-08T22:31:49+02:00

Programi per Standertet e Raportimit Financiar bazuar ne SKK,SNK dhe  Menaxhimi I Aseteve Fikse.     SKK/SNRF Raportimit financiar - Legjislacioni, Rregullatorët dhe palët e interesuara Prezantim i përgjithshëm i SKK-ve dhe SNRF-ve efektivisht në zbatim SKK 1 Kuadri i përgjithshëm për përgatitjen e pasqyrave financiare SKK 2 Paraqitja e pasqyrave financiare Kuadri konceptual, SNRF 1, SNK 1, SNK 7, SNK 8, SNK 10 SKK 4 Inventarët SKK 5 AAM dhe AAJM SNK 2 Inventarët SNK 16, SNK 23, SNK 36, SNK 38, SNK 40, SNRF 5, SNRF 13 SKK 6 Provizionet dhe detyrimet e kushtëzuara SKK 7 Qiratë SKK [...]

Programi i trajnimit “Standartet e Raportimit Financiar bazuar ne SKK, SNK dhe Menaxhimi i Aseteve Fikse”2019-09-08T22:31:49+02:00

Përfundime dhe rekomandime

2018-08-21T14:24:06+02:00

1.1 Sistemi i profesioneve të lira ka një kontribut të rëndësishëm për të siguruar cilësi të lartë të mallrave "sociale" të tilla si kujdesi shëndetësor, ofrimin e shërbimeve publike, mbrojtjen e të drejtave civile dhe rritjen e mirëqenies ekonomike. Profesionet liberale janë një komponent i çdo shoqërie demokratike, dhe ofrojnë potencial të madh për rritje në aspektin e punësimit dhe PBB-së. 1.2 Termi "profesionet liberale" nuk është përdorur në të gjitha shtetet anëtare, por koncepti dhe problemet dhe zgjidhjet, mund të gjenden në të gjithë BE-në. Kritikat janë ngritur nganjëherë në lidhje me mangësitë në mbikëqyrjen dhe sigurimin e cilësisë; Këto [...]

Përfundime dhe rekomandime2018-08-21T14:24:06+02:00

Domosdoshmëria e vetërregullimit të profesionit të ekspertit fiskal

2018-08-21T14:21:51+02:00

Instituti Ekspertëve Fiskalë, ne kuadrin e masave për zbatimin korrekt të legjislacionit fiskal, i cili ndikon direkt në rritjen e të ardhurave në buxhetin e shtetit, krahas kualifikimit (ekonomistëve e juristëve) të ekspertëve fiskalë ka vlerësuar të domosdoshme që ky profesion të veterregullohet . Kjo është diktuar për disa arsye të rëndësishme si: 1. Zhvillimi intensiv i ekonomisë i shoqëruar me ndryshime të rëndësishme të karakterit strukturor, me përpjekje të shumta për përshtatjen dhe modernizimin e legjislacionit në fushën ekonomike dhe atë financiare, zbatimin e standarteve ndërkombëtare për çështjet më të rëndësishme e më të ndjeshme në zhvillimin ekonomik dhe në [...]

Domosdoshmëria e vetërregullimit të profesionit të ekspertit fiskal2018-08-21T14:21:51+02:00

Rëndësia e profesionit të ekspertit fiskal

2018-08-21T14:20:19+02:00

Shoqeria eshte dinamike dhe profesionet lindin ne perputhje me zhvillimet sociale dhe ekonomike dhe pas 27 viteve te ndertimit te sistemit fiskal edhe ne vendin tone eshte nevoje e tregut veterregullimi i detyrimeve dhe te drejtave te personave te cilet ofrojne sherbime profesionale ne fushen fiskale. Komisioni i veprimtarive ekonomike e sociale ne BE thekson se" profesionet liberale dhe organizatat të cilat rregullojnë veprimtari të tilla në Evropë jane zgjeruar. Profesionet e reja liberale, si psikologë, punonjës socialë, ekspertet fiskale, këshilltarë falimentimit, anketuesit dhe ndërmjetësuesit, të cilat nuk janë të klasifikuara si profesioneve të lira në të gjitha vendet, kërkojnë një [...]

Rëndësia e profesionit të ekspertit fiskal2018-08-21T14:20:19+02:00

What do successful grads think you should study?

2016-03-16T10:54:22+02:00

Learn to think smart. Etiam consectetur odio erat, quis mattis leo vestibulum non. Fusce ex ligula, tristique quis finibus sed, placerat sed libero. Phasellus convallis, sem ac tristique interdum, purus purus vehicula quam, ut fermentum sem orci in est. Aliquam leo purus, iaculis non condimentum hendrerit, vestibulum quis tortor. Vestibulum quis viverra felis. Vestibulum elementum magna ut diam placerat, in venenatis est egestas. Vivamus at libero auctor, ullamcorper libero condimentum, pellentesque nunc. In auctor dignissim tristique. Follow your instincts Aliquam fringilla molestie nisi ut porttitor. Maecenas viverra velit id cursus rhoncus. Mauris sit amet semper enim, quis hendrerit [...]

What do successful grads think you should study?2016-03-16T10:54:22+02:00

Former student discusses success in the fashion industry

2016-03-15T09:44:57+02:00

My success is no accident. Etiam consectetur odio erat, quis mattis leo vestibulum non. Fusce ex ligula, tristique quis finibus sed, placerat sed libero. Phasellus convallis, sem ac tristique interdum, purus purus vehicula quam, ut fermentum sem orci in est. Aliquam leo purus, iaculis non condimentum hendrerit, vestibulum quis tortor. Vestibulum quis viverra felis. Vestibulum elementum magna ut diam placerat, in venenatis est egestas. Vivamus at libero auctor, ullamcorper libero condimentum, pellentesque nunc. In auctor dignissim tristique. Start small. Think Big. Aliquam fringilla molestie nisi ut porttitor. Maecenas viverra velit id cursus rhoncus. Mauris sit amet semper enim, quis hendrerit [...]

Former student discusses success in the fashion industry2016-03-15T09:44:57+02:00

How do you best prepare for university?

2016-03-15T09:44:09+02:00

Focus on exam results. Etiam consectetur odio erat, quis mattis leo vestibulum non. Fusce ex ligula, tristique quis finibus sed, placerat sed libero. Phasellus convallis, sem ac tristique interdum, purus purus vehicula quam, ut fermentum sem orci in est. Aliquam leo purus, iaculis non condimentum hendrerit, vestibulum quis tortor. Vestibulum quis viverra felis. Vestibulum elementum magna ut diam placerat, in venenatis est egestas. Vivamus at libero auctor, ullamcorper libero condimentum, pellentesque nunc. In auctor dignissim tristique. Take time out. Aliquam fringilla molestie nisi ut porttitor. Maecenas viverra velit id cursus rhoncus. Mauris sit amet semper enim, quis hendrerit ex. Maecenas [...]

How do you best prepare for university?2016-03-15T09:44:09+02:00